ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Резултати акције «Април-месец књиге»

  • Ученички парламент и новинарска секција наше школе покренули су акцију скупљања књига за школску библиотеку. Акција је трајала током месеца априла, али на захтев ученика, наставника и родитеља акцију смо продужили до 15. маја. Одзив ученика био је изненађујуће добар, тако да је број књига и сликовница које смо сакупили далеко превазишао наша очекивања. Акција је била такмичарског карактера, укупно је скупљено 1835 књига, од тога: 267 сликовница, 383 лектире, 333 књиге за децу, 835 књига за одрасле и 170 часописа за децу. Одељење које је скупило највише књига и освојило награду је 3-4, скупили су 213 књига. Акцију ученика подржала је и школа куповином 170 књига за школску библиотеку.
    Ученици су овом акцијом месец април прогласили месецом књиге и на тај начин су желели да обележе Међународни дан књиге за децу - 2. април и Међународни дан књиге – 23. април. Чланови новинарске секције, у оквиру ове акције, одржали су часове ученицима трећег разреда „Како настају књиге“. Кроз презентацију и разговор, објаснили су им зашто се 2. априла обележава Дан књиге за децу, како настају књиге и препоручили им књиге за читање. Међу одељењима млађих разреда похвалићемо одељења: III/2 – сакупили163 књиге, II/ 6 – сакупили 165 књиге и III 4 – сакупили 213 књига.
    Међу одељењима старијих разреда посебно вредни су били ученици VIII/3 – поклонили 91 књигу, V/2 – 99 књига и VI/3 100 књига.
    Ученицима III/4 награду је уручио директор са представницима новинарске секције и Ученичким парламентом, освојили су сладолед за своје одељење.
    Захваљујемо се ученицима, учитељима, разредним старешинама, колегама и родитељима који су учествовали у овој акцији.