ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Дан шума

 • Градска општина Раковица још једном је оправдала епитет зелене оазе Београда. Уочи сутрашњег светског Дана шума, посађене су нове саднице у Миљаковачкој шуми. У данашњом манифестацији, поводом овог догађаја, учествовали су ученици скоро свих раковичких основних школа.

  Ученици су нова стабла садили заједно са председником Скупштине града Николом Никодијевићем, секретаром Секретаријата за заштиту животне средине Гораном Триваном, градским менаџером Гораном Весићем и домаћином манифестације, председником Градске општине Раковица Владаном Коцићем.

  Раковички основци су учествовали и у квизу знања о Миљаковачкој шуми а најбржи и најпажљивији добили су лепе награде. Хор наше школе под вођством наставнице музичког Јоване Обрадовић, отпевао је химну Миљаковачке шуме, коју су компоновали наши ученици. Химна шуми је настала као део пројекта и филма ,,Миљаковачка шума'' за који су наши наставници и ученици добили прву награду на међународном фестивалу еколошког филма. Филм о Миљаковачкој шуми можете погледати:  Након тога ученици свих присутних школа су учествовали у шумарском вишебоју. Нашу школу су представљали Павловић Ђорђе, Роган Виктор, Богдана Петровић и Андреа Огњеновић.

  Дисциплине су биле:
  1.Хајдучко прескакање трупчића различите висине;
  2.Ручно круњење кукуруза;
  3.Прелаз преко греде;
  4.С пања на пањ;
  5.Прелаз преко брега;
  6.Карике на марике;
  7.Закуцавање ексера чекићем у пањ;
  8.Трка у џаковима.

  За све ђаке који су учествовали на манифестацији обезбеђене су награде и освежења.