ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Донација рачунара

 • Компаније ЦЕО Инсицон и КПМГ донирале су нашој 10 рачунара који ће користити за информатички кабинет и остале кабинете у којима ученици реализују наставу. Донација је реализована у оквиру пројекта „100 за 100“ који је покренула Ротари фондација поводом 100 година постојања у Дистрикту Србија/Црна Гора. Због увођења информатике као обавезног предмета опремање школа рачунарском опремом је од велике важности, рекао је Бојан Радић из Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

  Он је истакао да је Министарство обезбедило 700 рачунара, али да то није довољно јер је неким школама потребна обнова рачунарске опреме.

  Мартин Сјоберг, директор шведске компаније ЦЕО Инсицон, указао је да је реч о растућој ИТ компанији која у домовини остварује велики профит и да имају обавезу према друштву.

  Желимо да уложимо у Србију, а донирајући рачунаре за најмлађе значи да ћемо за неколико година запослити још добрих ИТ стручњака из ваше земље, рекао је Сјоберг.

  Ово је 29 школа која је у оквиру пројекта ”100 за 100” добила рачунаре, а следећа је Специјална основна школа ”Милоје Павловић” којој ћемо данас донирати 3 лаптоп рачунара, рекао је Владимир Матић, гувернер Ротари Дистрикта Србија/Црна Гора 2018/19.

  Директор школе се захвалио на донацији и напоменуо да је школа солидно опремљена рачунарима, али да је већина рачунара доста стара и да је просечна старост истих око 8-9 година. На овај начин биће омогућено ученицима да наставе са унапређењем својих информационо-комуникационих вештина захваљујући новој опреми. Директор се прикључио позиву и позвао и остале друштвено одговорне компаније и појединце да се прикључе пројекту и помогну, не само нашој школи већ и другим школама.