ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА У НАШОЈ ШКОЛИ

  • Јавним часом спорта у Основној школи „Иво Андрић“, у Раковици је и ове године обележена Европска недеља спорта. Јавни час спорта традиционално се одржава под покровитељством Градске општине Раковица, а учествовали су Рукометни клуб „Раковица, Одбојкашки клуб „Војлејленд“, Кошаркашки клуб „Церак“, Школа спорта „Спортико“, Школа фудбала „Фер плеј“,Фитнес студио „Feel Life Open“, Џудо клуб „Раковица“, као и ученици одељења 7/2, 7/3, 4/1 и 4/3.
    Манифестацију је отворио председник Градске општине Раковица Владан Коцић, који је деци поручио да су на школским игралиштима каријере започињали многи врхунски спортисти. Он је рекао да у сваком детету чучи шампион и позвао их да се што више баве спортом, али да на прво место ставе школу и учење.

    Директор школе је поздравио ученике и госте и захвалио се што се и ове године манифестација одржава у нашој школи, које је ове године била проглашена за најбољу спортску школу. Такође, рекао је ученицима да се искористе прилику и пријаве за бесплатне програме које организује ГО Раковица и указао на значај дневне физичке активности ученика која би требала да буде 60 минута дневно. Ученици су имали прилику да тренирају фудбал, кошарку, одбојку, рукомет, као и да унапређују своје моторичке способности.

    Такмичари Џудо клуба Раковица, предвођени актуелним европским шампионом и једним од најбољих џудиста на планети, Александром Кукољом, демонстрирали су ову древну борилачку вештину. Касније су прве кораке у џудоу направили и поједини ученици наше школе.

    Под будним оком тренера, сваки ученик се опробао у спорту који му највише одговара. Ова манифестација има за циљ да промовише спортску и физичку активност широм старог континента. У Европској недељи спорта учествују сви, без обзира на године и без обзира да ли су се до сада бавили спортом. Овим путем позивамо све ученике и њихове најближе да буду физички активни целе године!