ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Екскурзија ученика петог разреда

  • У организацији туристичке агенције ,,Сим турс'' изведена је дводневна екскурзија ученика петог разреда. Екскурзија је рализована 26. 5. 2017. и 27.5.2017. године.

    Првог дана путовања обишли смо Тршић, родну кућу Вука Караџића, манастир Троношу и Бранковину. У Бранковини смо посетили гроб Десанке Максимовић, две школе „Десанкину“ и „Протину“ где су ученици посебно уживали упознајући се са начинима писања и рада у 19. веку . Ученик Лука Лазић 5-5 је одрецитовао песму у част наше највеће песникиње. У вечерњим сатима стигли смо на Дивчибаре и сместили се у хотел Маљен. Наредно јутро смо искористили да прошетамо овом прелепом планином и уживамо у дивном погледу , јутарњој роси и дружењу. Након тога пут је настављен ка Орашцу. Тамо смо обишли место на коме је подигнут Први српски устанак (Марићевића јаругу), као и спомен школу која је посвећена овом устанку.

    После ручка, који је организован у ресторану Карађорђев вајат у Аранђеловцу , пут је настављен у правцу Опленца. На Опленцу смо посетили Цркву Светог Ђорђа –маузолеј српске краљевске породице Карађорђевић, као и Петрову кућу задужбину Петра Првог Карађорђевића и Карађорђев град . Ученици су уживали у обиласку, били су веома заинтересовани за овај период наше историје и препуни питања за водиче и кустосе у музејима. У аутобусу и хотелу је било доста времена за дружење, игру и шалу тако да сви носе лепе утиске са ове екскурзије, што можете видети на сликама.