ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Знањем до шампиона

 • У Центру за културу и образовање Раковица одржано је општинско такмичење у познавању спорта под називом „Знањем до шампиона“. У квизу су учествовале екипе из свих осам раковичких основних школа, који су се такмичили у познавању спорта и историје спорта.

  Такмичење је отворио председник Градске општине Раковица Владан Коцић, који је пожелео и добродошлицу нашим познатим спортистима који су присуствовали такмичењу. Подршку раковичким основцима који су учествовали у квизу данас су пружили прослављени бивши рукометаш и државни секретар за спорт Предраг Перуничић, рукометни репрезентативац Петар Ненадић, српски џудо репрезентативац и такмичар Џудо клуба „Раковица“ Александар Кукољ, као и његове клупске колеге Илија Цигановић и Немања Петровић, репрезентативка Србије у одбојци Јелена Николић, бивша репрезентативка у рукомету Драгана Пешић Белојевић као и некадашњи голман Партизана Дарко Белојевић.

  У квизу су учествовали ученици шестих и седмих разреда (по четири девојчице и дечака у сваком узрасту) из свих осам раковичких основих школа, а победила је екипа наше школе, друго место освојила је ОШ „14. октобар“, док је треће место припало ОШ „Никола Тесла“. Све похвале за нашу екипу која је својим знањем и познавањем спорта показала изузетно знање. Екипу су чинили: Ана Завишић, Дарја Јовићевић, Тара Њежић, Вишња Кљајевић и Сава Радовановић, Лазар Шебек, Вељко Којић, Реља Грачанин.

  Општинском такмичењу су претходила школска такмичења у свакој раковичкој основној школи, након чега су професори физичког васпитања оформили школске тимове.

  Велику заслугу у реализацији и припреми квиза имао је наш наставник физичког васпитања Владимир Цвикић и наставник техничког и информатичког образовња Ненад Стаменовић.

  СЛИКЕ: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10156329332728490.1073743727.46328218489&type=3