ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Извештај са школског првенства у шаху 2016. године

 • Извештај са школског првенства у шаху 2016. године

  Школско првенство у шаху одржано је 16.01.2016. године. Учешће је узело преко 70 ученика школе. Такмичење се играло у 4 групе због самих квалификација за општинско такмичење. Ученици су подељени по разредима (пети и шести један група, седми и осми друга група) и полу (девојчице и дечаци одвојено). Играло се укупно 5 кола на темпо игре од 10 минута по играчу и на два немогућа потеза. Посебно треба истаћи то да су девојчице и дечаци петог и шестог разреда први пут играли на шаховски сат. Ипак, сат их није збуњивао, слашли су се одлично и константно су примењивали градиво са часа.

  Ученике је на крају турнира поздравио директор школе и нагласио да му је јако драго што и суботом долазе у школу и што воле да играју шах који им помаже у развоју и који ће им сигурно помоћи касније у животу након чега је кренула додела медаља.

  По коначној табели код девојчица за пети и шести разред прво место освојила је Катарина Марић због бољих додатних критеријума, друго место припало је Ани Цветојевић, док су треће место делиле Ленка Васић и Анастасија Теосављевић где је по додатним критеријумима Ленка Васић била боља и освојила бронзану медаљу.

  Код старијих девојчица (седми и осми разред) најбоље је одиграла Јелена Поповић освојивши прво место са 4.5 поена. Друго место освојила је Андреа Тишма са освојена 4 поена. Треће место освојила је Катарија Кузмановић са 3 поена. Код девојчица пласман за општинско такмичење стекле су по прве три девојчице из обе групе.

  Дечаке петог и шестог разреда треба посебно похвалити јер је била јака конкуренција. Учествовало је 32 игача и пласман за финално школско такмичење стекло је првих 6 ученика са освојених 4 поена и више. Убедљиво прво место са максималним бројем победа освојио је Вукашин Пантелић, друго место и сребрну медаљу освојио је Alex Gruetzmacher, треће место освојио је Петар Посркача, четврто место Глигорије Ристић, пето место освојио је Мања Стоилковић, шесто место освојио је Матеја Зељковић.

  Дечаци седмог и осмог разреда играли су најквалитетнији такмичарски шах. Прво место са 5 поена освојио је Лука Филиповић, друго место са бољим додатним критеријумима освојио је Лука Савовић, док је треће место припало Луки Тодоровићу. Поред тога одличан пласман остварили су и Марко Тишма, Василије Пантелић као и Благоје Самарџија са освојена 3.5 поена.

 • РЕЗУЛТАТИ :

  ДЕЧАЦИ V и VI
  ДЕЧАЦИ VII и VIII
  ДЕВОЈЧИЦЕ V и VI
  ДЕВОЈЧИЦЕ VII и VIII