ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

  • Кошарка    У октобру месецу, одржано је општинско такмичење основних школа Раковице у кошарци. Да би се испоштовале све епидемиолошке мере, такмичење је трајало више дана и одигравало се на више локација: СЦ Раковица, ОШ „Ђура Јакшић“ и ОШ „Бранко Ћопић“. Наша школа постигла је одличне резултате...
    Екипе девојчица и дечака, у конкуренцији 5.и 6. разреда, општинско такмичење завршавају са сребрном медаљом.
    Екипа дечака, 7. и 8. разреда, освојила је златну медаљу и показала изузетну игру и тимски рад, и као прво место на општини, пласирали су се на градско такмичење. Почетком новембра, у спортској хали „Ранко Жеравица“ на Новом Београду, одржано је градско такмичење у кошарци. Већ првог дана такмичења, дечаци су показали изузетну игру и пласирали се међу четири најбоље екипе у граду. У среду, у полуфиналном мечу против екипе општине Чукарица, након дуге и неизвесне борбе, где се победник није знао до последњих секунди игре, у пре свега врло драматичном и посебном мечу, губимо са једним кошем разлике (екипа Чукарице касније осваја првенство). Успевамо да се подигнемо након тог тешког пораза, и у борби за треће место, против екипе Старог Града, губимо у самој завршници последње четвртине и такмичење завршавамо на најтежем, четвртом месту.
    Као наставник који је водио ову екипу кроз цело такмичење, могу само да будем поносна на сав труд, рад, залагање и тимски дух који су ови момци показали, и да кажем да наше четврто место сија златним сјајем. Свака част, момци!!