ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Настава у природи – Лепенски Вир,Доњи Милановац

 • од 8.5.2016. до 15.5.2016.( одељења 2/4,3/3,3/4,3/5)

  На пут смо кренули у планирано време. Путовање је било веома угодно. Успут смо обишли Сребрно језеро и археолошко налазиште „Лепенски Вир“.
  Лепенски Вир је праисторијско археолошко налазиште смештено у Националном парку Ђердап у близини Доњег Милановца. Деца су имала прилику да виде остатке насеља изграђеног пре око 9 000 година. Погледали су филм,виртуелну презентацију,као и реконструисану лепенску кућу. Такође ,видели су и скулптуре које су представљале божанства становника Лепенског Вира,неку врсту камених идола.
  На целодневном излету до Рајкове пећине,недалеко од Мајданпека,деца су видела мноштво прелепих сталактита и сталагмита на дужини од преко 2300 метара. Пећина се налази на изворишту златоносне реке Пек.
  Обишли смо цркву у Доњем Милановцу на празник св.Василија Острошког.
  Слободно време деца проводе у организованим активностима на спортским теренима недалеко од хотела,купању у базену и игру.
  Културно забавни садржаји се реализују уз присуство рекреатора у дискотеци и простору за анимацију деце. Часови Наставе у природи реализују се по предвиђеном плану и програму,поткрепљеним припремљеним материјалом. Деца се добро осећају и уживају у благодетима природе уз велико уважавање њихових потрба од стране љубазног особља хотела.

  Извештај сачиниле учитељице :
  Мира Живић 2/4
  Вера Стојановић 3/3
  Сања Вујисић ¾
  Јелена Пантић 3/5 (вођа пута)