ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Мост математике - Квиз

 • У оквиру Удружења Млади математичар сваке године организује се квиз за ученике основних и средњих школа под називом Мост математике који се одржава у неколико градова у Србији, са финалом у Врњачкој Бањи. Циљ квиза је да се кроз интеракцију са ученицима и кроз занимљиве задатке, утиче на развој логичког и математичког мишљења ученика.
  Квиз је обухватао четири игре:
  1. Математичке питалице / мозгалице
  2. Геометријски изазов
  3. Пројекат "Цвет"
  4. Математички букет

  Екипа наше школе је учествовала у полуфиналу квиза које је одржано 9.маја 2017. године у Дечијем културном центру у Београду.
  Милица Трнинић 5-4, Вукашин Пантелић 6-5, Сандра Бубања 7-4 и Милица Ђурђевић 8-3 су вредно радили и припремали за овај квиз уз несебичну помоћ својих другова при изради пројектног задатка на тему "ЦВЕТ". Изузетан тимски рад, пожртвованост и труд су резултовали најбољим радом на такмичењу.
  При изради рада помогли су наставници Оливера Сретовић, Звонко Станковић и Ненад Стаменовић.
  Ученици помоћници у изради пројекта су Ања Дожић 5-3, Вељко Којић 5-3, Татјана Степановић 5-1, Маша Бугарендић 6-2, Михаило Стојков 6-2, Петар Кртолица 6-2, Ивана Костадиновић 7-4, Василије Пантели 8-6 и Невена Јеремић 8-2.
  На квизу су у публици, као подршка и стручна помоћ, били и Лука Михајловић 8-4 и Катарина Тадић 8-4, Богдан Тадић 6-6, Марко Узелац 7-1 и Сергеј Комненовић 7-1.
  Екипа је освојила друго место са убедљиво најбоље урађеним и презентованим пројектим задатком.
  Захваљујемо свима који су учествовали у раду екипе и желимо да се традиција успеха настави и догодине!
  Маријана Мирковић и Љиљана Рајчић