ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Мост математике-математички квиз

 • Прошле школске године је екипа наше школе учествовала у математичком квизу „Мост математике“ који организује удружење Млади математичар. На градском такмичењу смо заузели друго место, али је наш пројекат који се бодовао у оквиру квиза добио највише поена.

  Управо због тога што је препознат као један од најуспешнијих пројеката, ове године смо позвани да презентујемо наш пројекат и учествујемо у пробном такмичењу да би се популаризовао како сам Квиз тако и пројектна настава. Такмичење је одржано четвртак, 25јануара 2018. године у ОШ „Вук Караџић“ у Београду.

  Наша школа је заузела друго место на овом такмичењу.

  Прва је била екипа школе ОШ „Вук Караџић“, трећа екипа ОШ „Дринка Павловић“ и четврта екипа ОШ „Ослободиоци Београда“.

  Чланови наше екипе су били :

  Веља Јовановић 5-6
  Ања Дожић 6-3
  Богдан Тадић 7-6
  Ивана Костадиновић 8-4.

  Осим чланова који су учествовали на самом такмичењу, као подршка су кренули и ученици који су учествовали у изради пројекта, а то су: Лена Ракић 5-1, Павле Миленковић 5-2, Софија Сопић 6-4, Вељко Којић 6-3, Петар Кртолица 7-2, Михаило Стојков 7-2, Ђорђије Бабовић 7-6 и Сандра Бубања 8-4.

  Сам пројекат су преставили ученици Сандра Бубања 8-4, Михаило Стојков 7-2, Вељко Којић 6-3.

  Ученике су водиле наставнице математике Љиљана Рајчић и Маријана Мирковић.

  И такмичари и публика су уживали у такмичењу решавајући математичке задатке на задате на нестандардан начин. Након такмичења дружење смо наставили у Мекдоналдсу, где смо разговарали о идејама за овогодишњи пројекат. Надамо се да ћемо ове школске године бити још успешнији и отићи на финално такмичење које се одржава у у Врњачкој бањи.

  На фотографијама је ухваћен део атмосфере са ове активности.