ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

16. годишњица од почетка НАТО бомбардовања наше земље

  • На брду Стражевица у Раковици обележена је 16. годишњица почетка НАТО бомбардовања. Венце код спомен-обележја „Гласник са Стражевице" положили су министар унутрашњих послова, доктор Небојша Стефановић, који је дошао заједно са државним секретаром у том министарству, Милосавом Миличковићем, затим министар спољних послова Ивица Дачић, председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић, председник Градске општине Раковица Владан Коцић, као и друге високе званице.

    Осим њих венце су положили породице погинулих, представници војске, полиције, Српске православне цркве, делегагација ГО Раковица, политичке партије, удружења бораца као и бројни грађани.

    За ову прилику уприличен је и кратак културни програм у којем су учествовали ученици раковичких основних школа, Певачко друштво „Прело“, као и глумица Ивана Жигон. Двадесет ученика наше школе, са наставницом енглеског језика Лепосавом Љешевић и директором школе присуствовали су овом догађају.

    Брдо Стражевица била је прва мета НАТО авијације у Београду, само десет минута након почетка напада на нашу земљу. То је једина локација која је бомбардована свих 78 дана колико је трајао напад на СР Југославију.

    На брду Стражевица погинули су заставници Војске Ср Југославије Властимир Лазаревић и Владимир Вујовић.