ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Наши ђаци - Успешни спортисти Виктор Роган

 • ВИКТОР РОГАН – ФУДБАЛЕР ПАРТИЗАНА И РЕПЕРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ • 1. КАКО СИ ПОЧЕО ДА ТРЕНИРАШ ФУДБАЛ ?
  У мојој породици фудбал је био увек присутна тема, јер је мој тата такође играо фудбал и био репрезентативац у време старе Југославије, а сада се бави тренерским послом. Тако да сам од малих ногу време проводио на фудбалском терену и лопта ми је била прва, да не кажем једина играчка.

   

    2. КАДА СИ ПОЧЕО ДА ТРЕНИРАШ ФУДБАЛ ?
  Са 6 година ме мама одвела на први тренинг у школу фудбала Фер Плаy код тренера Милана Пашића. У 7. години сам прешао у ФК Рад где сам провео 6 година. Тренирали су ме тренери: Ђорђе Јоровић, Влада Младеновић и Милан Савковић. Паралелно са фудбалом тренирао сам 2 године пливање, годину дана гимнастику и похађао курс енглеског језика. Није увек било лако ускладити све те обавезе и школу, али због љубави према фудбалу ништа ми није било тешко. Као круна и резултат рада 2013. године стигао је позив за репрезентацију Србије.  3. НАКОН ПОЗИВА ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ ШТА СЕ ПРОМЕНИЛО У ТВОЈОЈ ФУДБАЛСКОЈ КАРИЈЕРИ ?
  Након годину дана наступа за репрезентацију Србије, стигао је позив ФК Партизана и 2014. године прелазим у ФК Партизан код тренера Зорана Мамића који ме и данас тренира.ФК Партизан је један од највећих клубова у Србији и част ми је да играм у том клубу и да наступам за национални тим Србије. Самим тим су и моје обавезе веће, али заиста уживам у њима. Мали је број дечака којима се пружи оваква прилика и само вредним и упорним радом се овако нешто може постићи. Са друге стране желео бих да напоменем да ми је управо фудбал омогућио да посетим многе земље у Европи као што су: Аустрија, Италија, Грчка, Чешка, Словачка, Македонија, Словенија, Мађарска, Швајцарска, Холандија итд. и да се упознам са различитим културама.

  4. ДА ЛИ БИ ПОСЕБНО ИЗДВОЈИО НЕКУ ЗЕМЉУ ИЛИ ТУРНИР И ЗАШТО ?
  Издвојио бих турнир у Риму 2015. године. на којем сам био са ФК Партизаном. На том турниру смо победили ФК Реал Мадрид резултатом 1:0 и ту победу сматрам највећим фудбалским успехом до сада.

  5. А КАДА ЈЕ РЕЧ О НАШОЈ ЗЕМЉИ, КОЈЕ ФУДБАЛСКЕ УСПЕХЕ БИ ИЗДВОЈИО ?
  Унашој земљи, ФК Партизан је првак пионирске лиге,и победници смо многобројних турнира.

  6. УЧЕНИК СИ 8. РАЗРЕДА ОШ "ИВО АНДРИЋ". КАКАВ СИ ЂАК И ДА ЛИ УСПЕВАШ ДА УСКЛАДИШ ШКОЛСКЕ И СПОРТСКЕ ОБАВЕЗЕ ?
  Одличан сам ђак и успевам да ускладим све обавезе. Желим да истакнем једну велику предност моје школе, која ми омогућава да се добро организујем и да имам времена за све, а то је да ученици од V-VIII разреда увек иду у преподневну смену. Такође разумевање професора за одсуствовање са часова због спортских обавеза као и спремност да ми помогну касније да надокнадим пропуштено, су од непроцењиве важности. Одрастам у породици у којој је образовање увек било на првом месту и свестан сам да је образовање основа и база за каснији успех. Само образован човек може бити успешан у свом послу, без обзира да ли је реч о спортисти, професору, лекару или неком другом…


  7. ДА ЛИ ТВОЈА ШКОЛА УЧЕСТВУЈЕ НА СПОРТСКИМ ТАКМИЧЕЊИМА ?
  Наравно да учествује! Наша школа прати и узима учешће у великом броју спортских такмичења и остварује добре резултате. Желео бих да истакнем један велики фудбалски успех моје школе, када смо моји другари и ја освојили 1. место у категорији 5. и 6. разреда на градском такмичењу!

  8. ЗА КРАЈ, ШТА БИ ПОРУЧИО СВОЈИМ ВРШЊАЦИМА ?
  Успех никада не долази сам од себе. Неопходно је константно радити на себи, зацртати јасно циљеве и тежити њима. Ипак није тешко ускладити све обавезе када знате шта желите да остварите. Бавите се спортом и живите здраво!