ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Недеља дигиталних вештина 2018.

  • ШТА ЈЕ НЕДЕЉА ДИГИТАЛНИХ ВЕШТИНА?

    Недеља дигиталних вештина је годишња европска дигитална кампања која укључује и охрабрује људе да користе нове технологије и Интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света. Организује се сваке године у марту под покровитељством организације АЛЛ ДИГИТАЛ која представља мрежу телецентара Европе. Од 2010. носила је име Онлајн недеља, а од ове године кампања мења име у Недеља дигиталних вештина (АЛЛ ДИГИТАЛ Wеек) са жељом да нагласи важност поседовања адекватних компетенција за коришћење садржаја доступних на интернету као и вештине владања дигиталним технологијама уопште.

    И ове године активирана је апликација (Бројач ) која бележи учешће људи из свих земаља Европе. Молимо вас да позовете све учеснике ваших активности да се региструју као учесници из Србије. На тај начин допринећете промовисању активности наше земље у области дигиталног укључивања, али и омогућити да се добије податак о укупном броју Европљана укључених у кампању. Сваки учесник треба да кликне на бројач и затим направи још три клика мишем одговарајући општа питања и тиме је ваше учешће званично регистровано.

    У оквиру кампање Недеља дигиталних вештина 2018.године, ученици седмих разреда су у програму за обраду фотографије правили мост будућности. Користећи алате програма и слике покушали су да представе оно што су замислили.