ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Парк пријатељства

 • У уторак 27.10.2015. у нашој школи отворен је парк пријатељства између наше школе и амбасаде Републике Анголе у Србији.

  Овом догађају присуствовали су амбасадор Републике Анголе, његова екселенција господин Мануел - José João MANUEL, његова саветница госпођа Сантијаго - Sra Iria Angela da Paz Costa Santiago и први секретар господина Маурција - António Filipe Mauricio, представници Канцеларије за младе Београда, представници локалне самоуправе и ученици наше школе.

  Пројекат „Паркови пријатељства“ реализује Удружење грађана „Еколог“ уз финансијску подршку Канцеларије за младе Београда и сарадњу са удружењима града Београда.

  Амбасадор Републике Анголе господин Мануел, заједно са ученицима школе „Иво Андрић“ и члановима колектива, засадио је дрво као симбол пријатељства између наших земаља, а такође је засадио и стабла са представницима институција које су овај пројекат подржале. Поред ових стабала засеђано је још 30 садница у дворишту наше школе.

  Амбасадор је такође отворио и изложбу посвећену Анголи и одржао интересантно предавање нашим ученицима упознајући их са Анголом.

  Ученици су постављали и питања амбасадору, а као знак захвалности поклонили су му слику са мотивима Београда, коју су нацртали специјално за ову прилику.

  Као знак захвалности приликом посете, његова екселенција је даровала књиге аутора из Анголе које су преведене на српски, за потребе школске библиотеке.

  Овим путем истакли би смо захвалност хору наше школе на челу са наставницом Јованом Обрадовићем и наставником Бранимиром Ђокићем, који су отпевали химу школе, наставници географије Зорани Поповић која је веома помогла у реализацији ове манифестације, и наставнику ликовне културе Милану Андрићу који је ученике усмерио на израду слике. Надамо се да ће ово пријатељство постати дуговечно, јер се Република Ангола у прошлости и садашњости показала као велики пријатељ нашег народа.

 • FACEBOOK »