ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Извештај рада Ученичког парламента

 • И ове школске године Ученички парламент је реализовао неколико занимљивих активности. Обележени су значајни датуми (Дан општине Раковица, Дан школе, Сајам књига, Дан књиге, Дан шума, Олимпијски час...), Ученици су упознали културно-историјска и природна богатства општине у којој живе, посетили музеј Ивe Андрићa, учествовали у емисији Фамилиологија, промовисали су књиге, читање и сајам књига.

  Посетили су и радионицу „Олимпијски час“ на сајму спорта. Том приликом ученици су разговарали са спортистима Јасном Шекарић и Асмиром Колашинцем.

  Осим ових активности ученици су присуствовали радионицама„Припрема за израду бизнис планова “ , радионицама посвећеним превенцији вршњачког насиља, радионицама и такмичењу које је организовао Црвени крст-Раковица на коме су освојили треће место.

  Крајем октобра у госте су нам дошли ученици из Русије. Чланови Ученичког парламента су припремили и са гостима реализовали радионицу „Магнети-споменари “. Следећег дана организована је и журка у којој су уживали и гости и ученици наше школе.

  Јован Симић је био гост наше школе, разговарао ја са ученицима о хуманитарним акцијама и колико је важно помагати другима када су у невољи. Најавио је хуманитарну акцију „Асови за децу“ коју је организовао за помоћ деци облелој од рака и позвао све ученике да присуствују овој акцији. Ученици су у њему препознали правог хероја данашњег времена и уживали у разговору са њим.

  Као и ранијих година ученици су посетили дневни боравак Борска, дом за децу ометену у развоју. Ове године били смо гости на новогодишњој приредби. У старијим разредима је организована акција прикупљања поклона за кориснике те установе. Ученици су се радо одазвали овој акцији па је прикупљено доста школског материјала, сликовница, бојанки, свески и књига које су представници Ученичког парламента предали корисницима овог дома. Чланови парламента провели су преподне са особама које су овде збринуте. Било је то дивно, емотивно дружење које је подстакло ученике и пробудило свест о томе да су равноправни чланови друштва који својим залагањем могу да мењају и оплемењују свакодневни живот.

  Чланови Ученичког парламента и шаховске секције 26.5.2016. године посетили су клуб за старија лица који се налази у близини школе. Том приликом реализоване су две радионице (шаховски турнир и плетење) у којима су подједнако уживали и пензионери али и ученици. Осим дружења са бакама и декама, њихових савета за живот, ученици су научили да плету, праве брошеве од разних материјала, али и нове потезе у шаху. На обострано задовољсто дружење је планирано и за следећу школску годину. Ученици су однели и поклоне за пензионере који ће им обогатити време за дружење и спортске активности.

  Чланови Ученичког парламента, ученици и наставници су ове године били јако вредни и уз помоћ директора школе реализовали велики број активности. Како је то изгледало и колико су ученици уживали у овим активностима погледајте у следећој галерији слика.