ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Завршена овогодишња Радост Европе

  • Завршницу манифестације обележили су наступи свих земаља учесница. Гости су се најпре представили на Сусретима пријатељства у Дечјем културном центру. У четвртак је био велики завршни концерт у Центру Сава,а наредног дана гости из Македоније наступили су на приредби поводом Дана школе. Специјалан гост те вечери био је млади певач Жарко Прибаковић који је наступио са хором из Скопља. После шест дивних дана дружењу је дошао крај, али не и пријатељствима. Гости су са собом понели лепе успомене и позвали своје домаћине у узвратну посету. Велико хвала свим породицама које су отвориле врата својих домова и допринеле да ова манифестација успешно прослави 48. годину постојања.

Радост Европе- Спортски дан

  • Данашњи дан манифестације Радост Европе био је резервисан за забаву и дружење. Представници гостујућих земаља били су гости градоначелника Синише Малогу Скупштини града. Домаћини су у ДКЦу имали прилику да гледају анимирани филм рађен у продукцији ДКЦа. Дружење је настављено на Ади Циганлији где су организоване спортске игре-кошарка, одбојка, плес, такмичење у штафети и на забавном полигону.

Радост Европе-Карневал

  • Међународна манифестација Радост Европе данас је свечано отворена у присуству бројних малишана међу којима су и ученици наше школе и њихови гости из Македоније. Свечаност је почела традиционалним карневалом који се кретао од Трга републике, Кнез Михајиловом улицом до Калемегдана. Шарена поворка зауставила се на платоу код споменика Победник где је манифестација отворена извођењем химне Радости Европе и пуштањем 48 балона у знак 48 година трајања. Потом су сви уживали у шетњи зоо вртом.

Почиње Радост Европе

  • У понедељак 2.октобра почињу 48. Сусрети деце Европе. Тим поводом нама су данас стигли гости из Македоније. Хор Златно славејче по четврти пут борави у нашој школи што је доказ огромног пријатељства које се родило између чланова хора из Скопља и наших ученика. Неки од њих су већ били наши гости, док је некима ово прво гостовање у Београду. Манифестација почиње карневалом у понедељак и траје до четвртка када се одржава велики концерт у Центру Сава. Гости ће наступити и на приредби поводом Дана школе.