ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ

  • У највећу глобалну акцију #SatZaNašuPlanetu укључили су се и ученици IV5. Они су, у суботу, 25.марта, од 20:30 до 21:30 часова угасили светла у својим домовима.
    На тај начин показали су да малим стварима заједно можемо да утичемо на очување планете и зауставимо климатске промене.

  • У петак, 24. марта су ученици ОШ "Иво Андрић" били део глобалне акције "Сат за нашу планету". Покретач ове акције је WWF (светски фонд за природу), а циљ је подизање свести о неопходности штедње енергије као и ублажавање последица климатских промена. Ученици су нас кроз различите активности подсетили да морамо осигурати одрживу будућност наше планете. Група ученика разреда 7/4 је направила пано уз помоћ којег су ученицима свих разреда указали на значај ове акције, а уједно и подсетили да би 25. марта, од 20.30-21.30, требало да искључе светло у својим домовима. Део часа биологије је такође био посвећен овој теми, и одељење 7/5 је кратким предавањем дало свој допринос.
    Ученици млађих разреда су такође били део ове акције; како код куће, тако и у школи. У разреду 3/3 је одржана креативна радионица као подршка акцији, док су ученици разреда 4/5 ову акцију подржали и код куће.

    Ивана Дамњановић
    Александра Ивезић