ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Сајам спорта

  • Првог дана Међународног сајма спорта у организацији Олимпијског комитета Србије организован је Олимпијски час на којем су Јасна Шекарић и Асмир Колашинац одговарали на питања наших ученика 6-8. разреда. Њих педесетак са својим наставницама Маријаном Мирковић, Зораном Петровић и директором школе били су део овог часа. Ученицима је било занимљиво да сазнају шта Асмир и Јасна воле да читају и које филмове гледају. Интересовало их је колико је тешка кугла коју баца Асмир Колашинац и када је први пут победио, као и колико Јасна често тренира и колико је пута била учесник Олимпијских игара. Поред осталог Асмир је са ученицима „Олимпијског часа“ поделио информацију да је прву победу у животу остварио у бацању копља, а не кугле, а Јасна Шекарић пуцајући из пушке, а не пиштоља са којим је касније овојила 5 олимпијских медаља. 

  • Другог дана Сајма спорта, потпредседник Олимпијског комитета Србије Жарко Паспаљ и генерални секретар Ђорђе Вишацки обишли су штанд Олимпијског комитета, а потом су се придружили нашим ученицима 4. и 5. разреда у оквиру “Олимпијског часа”, на промоцији “Доживи Рио”. Преко 120 ученика са својим учитељицама Јеленом Ћирић, Мајом Герасимовић, Јасмином Милићевић и разредним старешинама Љиљаном Рајчић, Лепосавом Љешевић, Ненадом Стаменовићем, Александром Поповић и директором школе учествовали су у различитим радионицама. У сарадњи са Центром бразилске културе уз аутентичне инструменте, музику, самбу, плесачице и бразилску борилачку вештину капоеру Олимпијски комитет Србије је покушао да посетиоцима Сајма спорта приближи атмосфету Рија, града у којем ће наредног лета бити одржане XXXI  летње Олимпијске игре.

    Џудиста Александар Кукољ који је се спрема за Рио и своје прве Олимпијске игре био је специјални гост радионица и активности у оквиру “Олимпијског часа”. Он је ученицима наше школе поручио: “Надам се да сте се данас добро провели, да сте нешто ново научили и да сте осетили атмосферу Рија овде у Београду, а да ћете наредног лета навијати за Тим Србије на Олимписјким играма.“

    Након ових активности ученици су посетили штанд Олимпијскг комитета Србије и учествовали у наградној игри. Затим су се на штанду Кошаркашког савеза Србије сликали са нашом златном кошаркашицом Милицом Дабоцић, која је имала стрпљења потписавши се на мајице свим заинтересованим ученицима.

    Захваљујемо се свима који су учествовали и били део ове несвакидашње манифестације.