ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Најава обележавања Светског дана прве помоћи 2017. Године

 • Поштовани,

  Светски дан прве помоћи ове године обележава се у суботу 9. Септембра. На овај дан организацие Црвеног крста широм света настоје да скрену пажњу јавности о значају познавања прве помоћи за појединца и за друштвену заједницу. Годишње више од 14 милиона људи широм света научи како да пружа прву помоћ у оквиру организације Црвеног крста.
  Знамо да несрећа није увек предвидива. Она се може догодити било када, на било ком есту и свако може бити погођен. Свако од нас може бити у прилици да му је потребна прва помоћ. Некада се несреће дешавају тамо где их најмање очекујемо- у нашој кући.
  Овогодишња тема Светског дана прве помоћи јесте „Незгоде у кући-како поступити и пружити прву помоћ“. У суботу 9. Септембра са почетком у 16:00 часова у Јапанском парку, Црвени крст Раковица поставиће неколико едукативних пунктова на тему прве помоћи. Црвени крст Раковица у сарадњи са Црвеним крстом Чукарица спровешће и показну вежбу са темом „Незгоде у кући“. Позивамо све заинтересоване да нам се придруже и науче на који начин је потребно поступати у случају неке опасности.
  Б еоград,
  06.09.2017. године Бојана Лукић
  Сарадник за прву помоћ и омладину