ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Спортом против дијабетеса

  • Пројекат Спортом против дијабетеса, којим су у другој години реализације малишанима оболелим од дијабетеса у Новом Саду, Београду, Нишу, Чачку и Крагујевцу омогућени бесплатни тренинзи и едукација, у склопу својих спортско-едукативних активности, 24. новембра је посетио и нашу школу.

    У жељи да помогнемо деци са дијабетесом, заједно смо препознали важност едукације деце и њихових родитеља како би се последице болести избегле, а тиме и потенцијални инвалидитет у поодмаклој фази болести који наступа уколико се не поштују препоруке стручњака.

    Такође, овај пројекат има за циљ и да се умањи дискриминација и издвајање деце са дијабетесом, кроз подизање свести локалне заједнице о проблему дијабетеса и начинима њене превенције.
    Организована је сјајна едукативна трибина за наставни кадар школе и заинтересоване родитеље о превенцији и начину контроле шећерне болести уз промоцију спортова за ђаке који су се дружили са промотерима пројекта у оквиру редовних часова физичке културе Са циљем да се деца мотивишу да редовно похађају часове фискултуре, да се упознају са моторичким вежбама, али и да радимо на томе да ученици са дијабетесом не буду дискриминисани од стране својих вршњака и околине.