ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

ТРЧАЊЕ ЗА ДЕЦУ РАКОВИЦЕ

 • Пројекат „ТРЧАЊЕ ЗА ДЕЦУ РАКОВИЦЕ“ се базира на идеји да деца у најранијој доби током основне школе крену да се баве трчањем као најмасовнијом и најпопуларнијом граном атлетике.
  Трчањем се у свету бави преко 90.000.000 аматера без обзира на старосну доб, преко 1.000.000 професионалних спортиста, док се у Србији бележи број од преко 15.000 аматера и професионалних спортиста.
  Атлетика као краљица спортова пружа одличну базу за бављење било којим спортом.
  Промоција трчања за најмлађу популацију би имало вишеструку корист: квалитетно утрошено време, развој моторике, развој тела, схватање здравог начина живота што је данас изузетно велики проблем у Србији, провођење времена на отвореном, одвајање деце од паметних телефона и рачунара, дружења, путовања на трке у Србији и региону, као и едукација родитеља о важности бављења спортом.
  Деца узраста од 7 до 10 година су најпогоднија да кроз игру и дружење заволе трчање.
  За овај спорт нису потребна никаква претходна искуства,а веома лако се учи и брзо заволи.
  Кроз овај спорт дете ће научити да помаже другима, да одраста у бољој средини, да пружи руку бољима.
  План је да се све основне школе на територији ГО Раковица упознају са трчањем и важношћу бављења овим спортом и то: ОШ „Никола Тесла“ Раковица, ОШ „Бранко Ћопић“ Видиковац, ОШ „Франц Прешерн“ Миљаковац, ОШ „Ђура Јакшић“ Канарево брдо, ОШ „14. Октобар“ Лабудово Брдо, ОШ „Иво Андрић“ Миљаковац, ОШ „Коста Абрашевић“ Ресник, ОШ „Владимир Роловић“ Петлово Брдо.

 • ЛЕТАК »

  Плакат »