ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ШК. 2017/18. ГОД. ОБАВИЋЕ СЕ У ПЕРИОДУ ОД 1.4.2017. ДО 30.6.2017.

РОДИТЕЉИ ЧИЈА ДЕЦА ТЕРИТОРИЈАЛНО НЕ ПРИПАДАЈУ ШКОЛИ, ИЛИ СУ СА ТЕРИТОРИЈЕ ДРУГЕ ОПШТИНЕ, ДУЖНИ СУ ДА УПУТЕ ЗАХТЕВ ШКОЛИ ЗА УПИС ДЕТЕТА ДО 1. ФЕБРУАРА 2017. (ЗАХТЕВ СЕ НАЛАЗИ НА КРАЈУ ВЕСТИ)

 • Поштовани родитељи,


  На овај начин желимо да вас обавестимо на могућност уписа Вашег детета у нашу школу, као и законски оквир који обавезује родитеља или школу.

  У школску 2017/18. годину (РЕДОВАН УПИС) уписују се деца која до краја текуће календарске године навршавају 7 година живота (рођена 2010. године), као и деца рођена у јануару и до краја фебруара 2011. године - узраст од 6,5 до 7 година - уписују се након испитивања пред полазак у школу.

  Чланом 98. Закона о основама система образовања и васпитања, школа је дужна да у ПРВИ разред упише свако дете које територијално припада школи.

  Школа МОЖЕ, а НЕ МОРА да упише и дете које територијално не припада школи, односно које је са територије друге школе или са територије друге општине. Сваки родитељ, односно старатељ који није са подручја школе, потребно је да поднесе захтев изабраној школи за упис детета. Захтев се подноси најкасније до 1. фебруара 2017. године.

  Због тога молимо родитеље који би желели да њихово дете похађа нашу школу, односно желе да га упишу у нашу школу, да овај захтев поднесу лично у секретаријату школе до 1. фебруара 2017. Родитељи чија старија деца већ похађају нашу школу, а нису са подручја наше школе, такође треба да напишу захтев школи до 1. априла 2017. год.

  Пошто је интересовање за упис ученика у први разред и ове године веома велико, молимо родитеље да захтеве предају до 1. априла 2017. Захтеви предати после 1. априла 2017. год. накнадно ће се разматрати.

  Документа које је потребно донети приликом уписа (од 01.04.2017.) су:
  1. Извод из матичне књиге рођених
  2. Потврда о здравственом стању детета
  3. Потврда о пребивалишту
  4. Уверење да је дете похађало припремни предшколски програм
  / које се доноси по завршетку припремног предшколског програма/

 • ЗАХТЕВ »