ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

УРЕЂЕЊЕ ДВОРИШТА НАШЕ ШКОЛЕ

 • Заједничком акцијом Општине Раковица, ЈКП „Зеленило Београд“ и ЈКП „Градска чистоћа“ данас је уређено двориште наше школе.

  Велики број родитеља чија деца похађају ОШ „Иво Андрић“, као и суграђана који живе у улици Ивана Мичурина, упутио је молбу Градској општини Раковица да се простор у школи и око ње уреди.

  Општина Раковица је иницирала акцију у сарадњи са јавно-комуналним предузећима и великим бројем волонтера међу којима су били грађани, запослени у Градској општини Раковица, родитељи, одборници Скупштине ГО Раковица и запослени у ОШ „Иво Андрић“.

  Председник Општине Раковица Владан Коцић је рекао да је ова акција добар пример сарадње локалне самоуправе, јавно-комуналних предузећа, школе и грађана.

  „Градска општина Раковица добила је захтев великог броја грађана и родитеља деце која иду у Основну школу „Иво Андрић“. Ми смо замолили наша јавна предузећа да нам помогну. У акцији учествују ЈКП „Градска чистоћа“, ЈКП „Зеленило Београд“, велики број волонтера како из општине, тако и из редова родитеља, омладинe. У акцији учествује више од 100 волонтера. Уредићемо цело школско двориште, уредићемо околину школског дворишта, а све да бисмо изашли у сусрет захтеву грађана“, рекао је Коцић.

  Директор Основне школе „Иво Андрић“ Милан Пашић, захвалио се Општини Раковица на помоћи и похвалио одличну сарадњу са свима који су укључени у данашњу акцију уређења.

  „Желео бих да се захвалим председнику Опшине и његовим сарадницима што имају слуха како за нашу школу, тако и за остале школе у Раковици. Ово није прва акција која је системски и плански организована да се помогне школама. Поред јавно комунаних предузећа, Општине Раковица и великог броја волонтера наша школа и мало двориште ће процветати. Како рече један колега, 30 година нико ништа није орезивао ништа није сређено“, рекао је Пашић.

  „Пошто је актуелно Европско првенство у атлетици, Општина Раковица се нашла да нам помогне да направимо атлетску стазу, залетиште за скок у даљ и бацалиште за куглу. Можда нека нова Ивана (Шпановић), можда неки нови Асмир (Колашинац) се налазе код нас у школском дворишту“, додао је директор ОШ „Иво Андрић“.

  У овом делу Раковице орезана су стабла чије су гране представљале опасност по безбедност деце и грађана, уклањано је шибље и отпаци, испражњени су контејнери и ђубијере. Волонтери, заједно са запосленима у ОШ „Иво Андрић“, су уредили двориште ове школе. У дворишту школе су постављене нове ђубијере и клупице.

  Акцији уређења испред Општине Раковица присуствовали су чланови Већа ГО Раковица Дарко Игњатовић и Филип Марјановић, као и управник ЈКП „Градска чистоћа-погон Раковица“ Зоран Гашић.

 • Галерија »