ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ БУДУЋИХ ПРВАКА,

 • Знамо да са нестрпљењем очекујете полазак свога детета у први разред 01. септембра ове године.

  Иако тренутно немамо упутство из ресорног министарства у вези са уписом првака, можемо вас информисати да ће ваше дете бити уписано у први разред основне школе школске 2021/2022 године уколико је рођено у периоду од 01. 3. 2014. године до 28. 02. 2015. године и уколико територијално припада нашој школи. Мрежа школа са територијалном припадношћу је ваћ дата на сајту. Уколико се ваша адреса не налази на списку територија, можете ипак поднети пријаву која се, такође, налази на нашем сајту. За превремени упис могу се пријавити родитељи деце која су рођена у периоду од 01. 3. 2015. године до 31. 8. 2015. године. Изузетно, детету може да се одложи упис у први разред за годину дана из разлога прецизираних законом.

  Упис и услови за упис деце у школу утврђени су Законом о основама система образовања и васпитања РС.

  Документи за упис у основну школу:

  -Извод из матичне књиге рођених (важи неограничено)
  -Уверење о похађању предшколског програма (издаје предшколска установа-вртић)
  -Доказ о здравственом прегледу детета (издаје педијатар након обављеног лекарског прегледа)
  -Доказ о пребивалишту родитеља (издаје полицијска управа у општини пребивалишта )

  И ове године упис првака ће највероватније почети 01.4.2021. године и обавиће се електронским путем, преко портала е-Управа. То значи да ће родитељи преко е-Управе исказивати интересовање за школу којој територијално припадају и неће морати да доносе документацију у школу, већ ће сви подаци бити преузети електронским путем. Ова услуга још није доступна, али очекујемо да ће то бити омогућено ускоро.

  Након исказивања интересовања за нашу школу које ћете од 1. априла урадити, школа ће понудити термине за процену спремности деце за полазак у школу. Термини ће, такође, бити доступни преко е-Управе. Заказивање термина за такозвано тестирање првака могу урадити само родитељи чија су деца завршила све прегледе и добила потврду од педијатра да су способна да крену у први разред. На заказани термин долазите са дететом без икакве документације јер се документацији може приступити преко е-Управе.

  Уколико будете имали проблема у вези са уписом, исказивањем интересовања и заказивањем термина, молимо вас да позовете школу како бисмо вам помогли.

  Оно што одмах можете да урадите, како бисте избегли гужве и чекања, јесте да почнете са обављањем лекарских прегледа ради добијања здравственог уверења за ваше дете.

  До нових, потпунијих информација,
  ВАША ШКОЛА ,,ИВО АНДРИЋ” - ШКОЛА ЗА 21. ВЕК