ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ БУДУЋИХ ПРВАКА,

 • Знамо да са нестрпљењем очекујете полазак свога детета у први разред 01. септембра ове године. Обавештавамо вас овим путем да ће ваше дете бити уписано у први разред основне школе школске 2021/2022. године уколико је рођено у периоду од 01. 3. 2014. године до 28. 02. 2015. године и уколико територијално припада нашој школи. Мрежа школа са територијалном припадношћу је ваћ дата на сајту. За превремени упис могу се пријавити родитељи деце која су рођена у периоду од 01. 3. 2015. године до 31. 8. 2015. године. Изузетно, детету може да се одложи упис у први разред за годину дана из разлога прецизираних законом. Упис и услови за упис деце у школу утврђени су Законом о основама система образовања и васпитања Републике Србије.

  Према упутству које су школе добиле од Министарства просвете, науке и технолошког развоја, 08. марта 2021. године, а у вези са уписом у први разред, обавештавамо вас да ће родитељима бити доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање деце у основну школу од 22. марта до 28. маја 2021. године. Школа ће понудити термине за упис и тестирање деце почевши од 1. априла 2021. године и водећи рачуна о броју деце у школи и мерама безбедности.

  Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у основну школу. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон 011/7350-557.

  Уколико родитељ има проблем приликом заказивања и уписа, може се за помоћ обратити и школи на телефон 011/3582-527. Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обављаће се у периоду од 1. априла до 31. маја 2021. године. Истог дана ће психолог и педагог школе вршити тестирање ученика.
  Родитељ приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном облику – подаци из матичних књига рођених, евиденције пребивалишта и здравственог информационог система прибављају се по службеној дужности, електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да га родитељ донесе у школу. Такође, школе ће по службеној дужности прибавити потврде о обављеном обавезном предшколском програму.
  ВАША ШКОЛА ,,ИВО АНДРИЋ” - ШКОЛА ЗА 21. ВЕК