ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Час физичког са олимпијцима

 • У среду 23.11.2016. организован је заједнички час физичког васпитања за ученике првог разреда са представницима Олимпијског комитета Србије и компаније Маxи. Ова већ традиционална дружења имају за циљ да поред промоције олимпијског духа и олимпијских вредности, ученицима омогуће прилику да се друже са својим спортским идолима.

  Наши прослављени олимпијци, теквондока Милица Мандић, стрелац Дамир Микец, који тренира у стрељани наше школе и џудиста Александар Кукољ дружили су се и вежбали са првацима наше школе у оквиру јавног часа физичког васпитања у организацији Макси супермаркета и Олимпијског комитета Србије. Кроз игру и дружење олимпијци су упознали децу са светом спорта и скренули им пажњу на важност физичке активности, али и здраве исхране.

  На крају часа сваки првак је добио на поклон јабуку, свеску са ликовима олимпијаца и дрвене бојице.
  Мотив за организацију овог дружења била су бројна истраживања која упозоравају да гојазност деце из године у годину расте и да најмлађи далеко више времена проводе за компјутером или телефоном, него на игралишту или у природи. Многи стручњаци апелују да је децу потребно усмерити и подстаћи да се баве физичком активношћу јер је то најбољи чувар здравља. Ми као Школа се трудимо да нашим ученицима кроз разне едукативне активности, пројекте и манифестације укажемо на значај физичке активности и правилне здраве исхране.
  „Ми смо увек ту да подржимо сву нашу децу и да их “заразимо” спортом. Спорт је заиста чувар здравља наше деце и свих градјана који се баве редовном физичком активношћу. Једноставно, што се више будемо бавили спортом бићемо здравије друштво”, истакла је Милица Мандић.
  Колико је важна физичка активност деце, за здрав начин живота подједнако је битно како се хранимо и које намирнице уносимо. Након завршене активности у фискултурној сали наши олмпијсци у холу школе су се дружили (сликали, делили аутограме...) делећи јабуке и осталим ученицима наше школе.
  Нашим гостима ученици су предали пригодне поклоне и пожелели им успехе на даљим такмичењима.

Видео :