ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

ЗА ОСМАКЕ

 • Школска 2019-20


 • Пријави се за пријемни у Филолошку гимназију
 • ОСМА БЕОГРАДСКА ГИМНАЗИЈА

  Припремна настава

  Поштовани, Заинтересовани ученици за полагање пријемног испита за одељење ученика са посебним способностима за биологију и хемију треба да се пријаве преко сајта Минстарства просвете путем веб пријаве https://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/
  Осма гимназија организује он лине припремну наставу и потребно је да ученици доставе своју мејл адресу и број телефона на мејл adm.radnik.osma@gmail.com Све информације о терминима наставе биће објављене на сајту Осме београдске београдске гимназије.
  http://www.osmagimnazija.edu.rs
 • Школска 2017-18

  Филолошка гимназија

  Обавештавамо вас да ће се у Филолошкој гимназији одржати Дан отворених врата, 15. новембра 2018, с почетком у 17 часова за ученике осмог разреда и њихове родитеље.
  То је прилика да се из прве руке добију информације о роковима пријављивања за припремну наставу, пријемном испиту, језичким смеровима и свему осталом што интересује ученике са посебним склоностима за проучавање филолошких наука.

  Бесплатна примпремна настава

  Обавештавамо Вас да Филолошка гимназија организује бесплатну припремну наставу за ученике заинтересоване за полагање пријемног испита за упис у први разред Филолошке гимназије.
  Припремна настава ће бити реализована из следећих предмета, са фондом од 20 школских часова за сваки предмет:
  Српски језик
  Књижевност
  Страни језици (енглески, француски, руски и немачки језик)
  Почетак припремне наставе предвиђен је за недељу 19 – 23. новембра 2018.За учешће у припремној настави ОБАВЕЗНА је претходна пријава.Заинтересовани кандидати могу се пријавити попуњавањем електронског формулара који се налази на следећем линку: Пријавни формулар
  Пријављивање за припремну наставу је почело 22. октобра и трајаће до 1. марта 2019. године.
  Више информација можете наћи и на школском сајту: http://filoloska.edu.rs/filoloska/node/835

  Колективни родитељски

  Колендар активности

  Упутство за родитеље

  Распоред ПРИПРЕМНЕ НАСТАВЕ
 • Школска 2016-17

  Радоје Дакић

  Поштоване колеге и сарадници,

  молим Вас да о овом догађају известите ученике осмог разреда и њихове родитеље. Догађај је веома значајан и биће медијски пропраћен. Потребно је да се већи број ученика одазове.
  Хвала на свему што чините за машинску школу.
  Поздрав,
  Бојана Стевановић
  Погледај

  Политехничка школа

  После четрдесет пет година Политехника - школа за нове технологије коначно добија свој дом. У рационализацији мреже школа у Београду, а одговарајући на вишегодишње захтеве и потребе наше школе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја је донело одлуку да Политехника - школа за нове технологије, од 1. септембра 2017.године, свој рад настави на адреси Аутопут 18 - Земун, у школском објекту који је користила Техничка школа Змај.
  Свака одлука ове врсте, значи преузимање одговорности за перспективу и развој школе у наредним годинама и деценијама. Ја сам дубоко уверен да је ово одлично решење за нашу школу, јер добијамо оно што никада нисмо имали :

  Школски објекат од 6500 м2, предивно велико, оградјено двориште, спортску салу, и спортске терене, велику радионицу, библиотеку, зборницу, канцеларије, .... и пуно, пуно учионица и кабинета, са широким ходницима, пространим тоалетима. И све то на једном месту и све то - само наше !

  Такодје сам уверен да ће енергија, квалитет и хомогеност ПОЛИТЕХНИКЕ победити причу о лошој локацији, која прати овај објекат годинама.
  Колектив Политехнике је релативно млад и на њему је да се у наредним годинама, заједно са локалним властима и Градом, избори за бољи прилаз, за нову аутобуску линију, за светлији пролаз, за боље окружење. Сигуран сам да су у наредним годинама , пред Политехником, и по овом питању, светли дани и лепа будућност.,

  Поштоване колегинице и колеге !
  Овим обавештавам вас и ваше ученике, пре свих матуранте основних школа, да је Политехника школа за нове технологије на новој адреси , али у много бољим просторним и материјално техничким условима.
  Једна од најбољих средњих техничких школа у Србији биће спремна да прихвати све оне који воле технику, роботику, мехатронику, компјутерско конструисање, компјутерско управљање, Лего роботе Ардуино програмирање.
  Молимо Вас да ову информацију преко стручних сарадника и одељењских старешина проследите до ученика који сада завршавају осми разред.

  Хвала на разумевању и срдачан поздрав !
  Флајер, Флајер

  Грађевинска школа

  Поштовани,

  Позивамо Вас да у суботу, 27. маја 2017. године, од 10 до 14 часова посетите Грађевинску школу, у Улици Светог Николе 39 у Београду, која ће организовати дан „Отворених врата“ за све будуће средњошколце, њихове родитеље, наставнике и стручне сараднике.
  Том приликом ученици седмих и осмих разреда, њихови родитељи и наставници могу добити информације о школи, промотивни материјал и разговорати са представницима школе о образовним профилимау нашој школи, као и о свим значајним питањима везаним за школовање у Грађевинској школи.
  Молим Вас да позивно писмо упутите психологу и педагогу школе или Тиму за профес��оналну орјентацију и да позовете заинтересоване ученике, родитеље и наставнике на представљање наше школе.
  Више информација о нашој школи налази се у флајеру који је у прилогу, као и на сајту наше школе www.gradjevinska.edu.rs.

  �� С поштовањем,
  Душанка Недељковић, педагог.
  Погледај

  Ваздухопловна академија

 • МШ „Радоје Дакић“

  Обраћам Вам се поводом организације „Дана отворених врата“ наше школе.
  Планирамо да у суботу 13. маја 2017. у периоду од 9:00 до 13:00 угостимо родитеље и ученике који су заинтересовани за образовне профиле које школује наша школа.
  Заинтересовани ће бити у прилици да упознају професоре и ученике наше школе, да се упознају са простором и опремом, да на лицу места разреше све дилеме и добију потребне информације.

  Молимо Вас да о овом дешавању обавестите ученике осмог разреда и њихове родитеље.

  Поштовани,

  Обавештавамо Вас да ће се 13.5.2017. у периоду од 10ч до 14ч одржати отворена врата 12. београдске гимназије. Молимо Вас да о томе информишете Ваше ученике. Поздрав

  Поштовани,

  Анализом резултата уписа ученика за текућу школску годину, увидели смо да је више ученика ваше Школе било заинтересовано за упис у Филолошку гимназију и успешно положило пријемни испит.

  Сходно томе, молимо вас да обавестите ученике осмог разреда да ће се пријављивање за полагање пријемног испита за упис у први разред наше школе одржати од 12. до 15. маја, од 9 до 14 часова (петак, субота, недеља и понедељак).

  Додатне информације о полагању пријемног испита и упису у први разред Филолошке гимназије сви заинтересовани кандидати могу добити и на Дану отворених врата, који ће се одржати у недељу, 7. маја 2017, од 10 до 14 часова, или радним данима у секретаријату Школе.

  Захваљујемо вам на помоћи и срдачно вас поздрављамо,

  Ивана Катић
  помоћник директора

  011/2185 - 841
  www.filoloska.edu.rs
  filoloska_gimnazija@yahoo.com

  Пробни завршни испит 

  Поштовани родитељи и ученици, у петак 07.04.2017. ученици осмог разреда ће полагати пробни завршни испит из математике и након тога попуњавати кратак упитник ЗВКОВ-а. Испит ће трајати у периоду од 12 до 14 часова. Тог дана ученици осмог разреда имаће скраћене часове од по 30 мунита. У суботу 08.04.2017. ученици осмог разреда ће полагати пробни завршни испит из српског језика у периоду од 9 до 11 часова, а комбиновани тест у периоду од 11.30 до 13.30. Оба дана ученици долазе 15 минута пре почетка испита. Прибор потребан за рад на пробном завршном испиту:
  *за српски језик и комбиновани тест: графитна оловка, хемијска оловка и гумица
  *за математику: графитна оловка, хемијска оловка, гумица, троугао, лењир и шестар.
  Од личних ствари, на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита. Списак ученика са распоредом седења биће окачен на вратима школе, у холу школе и на улазним вратима фискултурне и свечане сале.
  Пробни испит је прилика да се ученици упознају са редоследом корака, обавезама и правима у вези са завршним испитом; на пробном испиту ученици ће имати прилику да на непознатим задацима провере своје знање у одређеној области предмета; на пробном испиту ученици ће анонимно попуњавати упитник; резултати са завршног испита се не претварају у оцене ученика и не служе за оцењивање ученика; резултате са завршног испита наставници ће да користе у планирању активности за припремање ученика за завршни испит.
  Напомена: Изузетно, у складу с потребама појединих ученика који су били спречени да приступе испиту, школа ће одредити додатни термин у току прве седмице након доласка ученика у школу.
  Тим за спровођење пробног завршног испита

 • ДОКУМЕНТАЦИЈА ВЕЗАНА ЗА УПИС

  Конкурс за упис ПРВИ ДЕО

  Конкурс за упис ДРУГИ ДЕО

  Пријава

  ПРАВИЛНИК

 • РАЗНО

  Распоред припремне наставе за осмаке

  КАКО ПРЕЖИВЕТИ УПИС У СРЕДЊУ ШКОЛУ

  Електронска припрема

  Родитељски  »

  КАЛЕНДАР

  Водић за основце

 • УПУТСТВА

  За ученике »
  За родитеље / старатеље »

 • ТЕСТОВИ

  Комбиновани »
  Математика »
  Српски језик »

 • САЈМОВИ ОБРАЗОВАЊА

  Сајам средњих стручних и уметничких школа

  ОШ „14. октобар“

  XIII БЕОГРАДСКА ГИМНАЗИЈА / 25.03.2017