ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Радост Европе 2016

  • Од 1. до 5. октобра Београд је био домаћин деци Европе у оквиру манифестације Радост Европе. Наша школа по трећи пут угостила је децу из Македоније, чланове скопског хора Златно славејче. Дружење започето пре три године сада је већ прерасло у право пријатељство, тако да су гости боравили и дуже од саме манифестације како би присуствовали обележавању 4о.јубилеја школе.

    Сусрети деце Европе започети су карневалом од Трга републике, Кнез Михајиловом улицом до Калемегдана где је манифестација свечано отворена. Наредног дана уприличен је пријем у Палати Србија, а потом и велика журка у Дечијем културном центру. На Сусретима пријатељства гостујуће групе представиле су се са по две тачке, а све је завршено великим традиционалним концертом у Центру Сава. Домаћини су громогласно поздравили наступ својих гостију. Наредних дана гости и домаћини учествовали су у разним активностима заједно са гостима из још четири школе у оквиру прославе 40.јубилеја школе. Надметали су се у спортским играма, правили магнете за успомену, обишли изложбу о Иви Андрићу, такмичили у асоцијацијама, засадили дрво пријатељстава. Били су део и велике приредбе у Дому гарде .

    За све учеснике ово је било незаборавно искуство. Задовољни гости позвали су своје другаре као би узвратили гостопримство.

    Велико хвала свим породицама које су помогле да се ова дивна манифестација одржи.