ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

 • Почетак другог полугодишта


  Поштовани ученици и родитељи,

  У понедељак, 24. јануара, почиње друго полугодиште школске 2021/2022. године. За ученике од 1. до 4. разреда примениће се први модел организације образовно-васпитног рада, тј. непосредан рад у школи по усвојеном распореду часова.

  За ученике од 5. до 8. разреда примениће се други (комбиновани) модел организације образовно-васпитног рада, тј. непосредан рад у школи и путем наставе на даљину по усвојеном распореду часова. Прва група одељења непосредан рад у школи остварује понедељком, средом и петком, док друга група у тим данима остварује наставу путем учења на даљину. Друга група одељења непосредан рад у школи остварује уторком и четвртком, док прва група у тим данима остварује наставу путем учења на даљину. Групе се смењују на недељном нивоу.

  У понедељак креће прва група, група А. Час наставе траје 45 минута за часове обавезне наставе, као и за остале облике образовно-васпитног рада.

  Пошто у радној недељи од 24. до 28. јануара школе имају четири наставна и један радни дан (Савиндан), обе групе ученика имаће по два наставна дана. Прва група А имаће непосредан рад у школи у понедељак и среду, а друга група Б у уторак и петак. У четвртак, 27. јануара, обележава се школска слава Свети Сава.

  Распоред писаних провера за друго полугодиште биће објављен на сајту школе.

  Све детаљне информације о начину и реализацији наставе у другом полугодишту добићете од одељењских старешина.

  Још једном вас подсећамо и молимо да доследно примењујете мере личне заштите од инфекције како у школи, тако и ван ње. Све школе су у обавези да у потпуности обезбеде примену пет кључних мера стратегије за смањење ризика које сви заједно морамо поштовати у свакодневном раду како би се наставни процес безбедно и несметано одвијао:

  1. Доследна и исправна употреба маски у простору школе од стране свих лица;
  2. Физичка дистанца према могућностима школе;
  3. Хигијена руку и респираторна хигијена;
  4. Чишћење и дезинфекција простора школе у целини
  5. Успостављена сарадања са надлежном здравственом службом, а посебно са надлежним ИЈЗ/ЗЈЗ.

  Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију обавезна је употреба заштитних маски за све запослене, ученике и трећа лица све време током боравка у школи, од момента уласка у школско двориште до напуштања школског дворишта.

  Хвала на разумевању и срећан почетак другог полугодишта!