ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

5. Сајам спорта - СПОРТ је закон

 • У петак 25.11.2016. са почетком у 12ч свечано је отворен 5. међународни сајам спорта под слоганом ,,СПОРТ је закон''. Част и привилегију да отвори ову манифестацију имао је хор наше школе под вођством професора Бранимира Ђокића и бивше ученице наше школе и музичара генерације Милице Михајловић. Хор је отпевао химну наше земље ,,Боже правде'', а затим након обраћања министра спорта и омладине Вање Удовичића, који је истакао да је ова година најуспешнија за наш спорт са највише освојених медаља, песму групе Queen ,,We are the champions''.

  https://www.youtube.com/watch?v=-wASkggJ5F0

  Такође, првог дана Међународног сајма спорта у организацији Олимпијског комитета Србије организован је Олимпијски час на којем су се олимпијски вицешампиони из Рија, кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић, као и потпредседник ОКС Жарко Паспаљ дружили и одговарали на питања наших ученика 4-5. разреда. Њих сто двадесет са својим учитељицама Сањом Вујисић, Вером Стојановић и Јеленом Пантић и одељењским старешинама Олгом Вујин, Олгом Урошевић, Слађаном Петровић Танасијевић, Светланом Томић и директором школе били су део овог часа.

  Ученицима је било занимљиво да сазнају како су Марко и Миленко одлучили да тренирају кајак, о чему су размишљали за време финалне трке у Рију и како су прославили освајање олимпијске медаље.

  Миленко је рекао да је пре кајака тренирао рукомет и фудбал, а Марко да је због заљубљености са ватерпола прешао на кајак. Наши сребрни кајакаши рекли су да је после финала остао мали жал због „изгубљеног“ злата, али да је Токио нова прилика.

  Жарко Паспаљ рекао је школарцима да је важно да се баве спортом, али исто тако да уче и да буду добри ђаци.

  Након Олимпијског часа ученици си имали прилику да посете и штанд Олимпијског комитета Србије, као и остале штандове и да се опробају у одређеним спортовима.

  https://www.youtube.com/watch?v=tYoA4WiliJk

  Другог дана Сајма спорта, наши ученици 7-8. разреда имали су прилику да учествују на промоцији мобилне апликације ТренинГО коју је осмислио Олимпијски комитет Србије, која има за циљ да промовише физичку активност и побољша здравствени статус како деце тако и одраслих. Преко педесет ученика са својим разредним старешинама и наставницима Станком Кржићем, Светланом Петровић, Драганом Васиљевић Кокотовић, Јеленом Томић и директором школе учествовали су у овој промоцији. Током промоције ученици су имали посебне задатаке, полигоне и друге садржаје који су предвиђали спортско надметање.

  Наша олимпијска вицешампионка Тијана Богдановић била је специјални гост радионица и активности, где је вежбала и такмичила се заједно са нашим ученицима.

  https://twitter.com/OKSrbije/status/802530270352183296/video/1

  Након ових активности ученици су посетили штанд Олимпијскг комитета Србије и учествовали у наградној игри.

  Захваљујемо Олимпијском комитету Србије као и свима који су учествовали и били део ове несвакидашње традиционалне манифестације и позивамо све ученике да буду физички активни и да се баве спортом.