ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

FLL

  • ​Екипа наше школе у саставу : Данијела Пантић, Александра Бељинац, Вукашин Кљајевић, Синиша Јанковић, Катарина Пријић, Филип Степић учествовалао је у на пилот такмичењу FIRST ®LEGO® Leauge (FLL®) које је одржанo у суботу 31.1. 2015 у просторијама Центра за промоцију науке где су освојили награду за најбољи дизајн и програмирање Lego робота.
    FIRST ®LEGO® Leauge представља интернационално такмичење ученика од 9-16 година.Идеја да се такво такмичење одржи и код нас потекла је од чланова лего клуба,, Skockan ​i​'' и регионалног партнера FLL® Zavoda Super Glavce из Словеније. На овом такмичењу учествовало је пет тимова и то:,,Lego- tabisi " (ОШ Соња Маринковић), ,,Master Builderi " (ОШ Милан Дј Милићевић), ,, Lego –holičarи "(ОШ Веселин Маслеша),, Need for Lego "(ОШ Иво Андрић) и ,,C- 3PO" (ПОЛИТЕХНИКА- школа за нове технологије). Сви тимови су показали фер, спортск​o и коректно понашање.
    Такмичење се састојало из четири дела.
    ​За ученике најинтересантнији део је било такмичење робота где су унапред дизајнирани роботи аутономно савладавали задате препреке. То своје знање у дизајнирању и програмирању робота морали су ​потом ​да представе ​ ​пред комисијом и да им објасне на који начин и зашто су ​тако ​дизајнирали и програмирали робота. Следећи део такмичења је део где ученици презентују пројекат који су урадили на задату тему која је за ову годину носила назив ,, Учење''. У последњем делу ученици показују како су прихватили основне вредности FLL® такмичења а то су тимски рад и спортско понашање према осталим такмичарима.
    Концепт и суштина FLL® је учење, стицање нових знања и искуства а пре свега, успостављање другачијих односа одрасли- млади, наставник- ученик. Ученици уче о вештинама и знањима из бизниса, науке и технологије, инжењеринга, програмерства, тимског рада на пројектима и др.​