ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Hippo

  • Алекса трећи у Италији!

    Ученици наше школе први пут су ове године учествовали на четвртом ,,Hippo" интернационалном такмичењу у знању енглеског језика. Преко 14.000 ученика основних и средњих школа из региона узело је учешће на овом такмичењу. Петоро ђака наше школе пласирало се у полуфинале које је организовано у Београду. Алекса Секулић, ученик петог разреда, дошао је до финала које је одржано у месту Лидо ди Јесоло у Италији. Такмичење је одржано 15. маја ове године и на њему је учествовало преко 70 финалиста из земаља региона: Србије, Бугарске, Македоније, Украјине, Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Словеније и Италије.Такмичење се састојало из четири дела: speaking, listening, reading i writing. У изузетно јакој конкуренцији, одлучивале су нијансе. Наш самоуверени, и за такмичење расположени, Алекса освојио је треће место у категорији Hippo 1.

    Учесници такмичења били су у пратњи својих наставника који су бринули о њима. Наставница енглеског језика Лепосава Љешевић све време је била уз Алексу током њиховог заједничког боравка у Италији. Бодрила га је, мотивисала и прва поделила са њим радост оствареног успеха на овом такмичењу.

    Осим учешћа на такмичењу Учесници су имали прилику да се друже и склапају нова пријатељства са вршњацима из осталих земаља, а њихови наставници енглеског језика да размене искуства.

    Алекса, Честитамо! Твоја школа, наставници, одељењски старешина и другари из одељења 5-2 много се поносе тобом. Радујемо се твојим новим успесима!