ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Hippo competition 2017

  • Пето међународно такмичење у познавању енглеског језика Hippo competition-English without borders-одржаће се и ове школске године. Право учешћа имају сви ученици од 9 до 19 година у неколико земаља региона који су подељени у пет Hippo категорија. Такмичење се одвија у три рунде. Прва, прелиминарна рунда за ученике наше школе одржаће се 4.марта 2017. у школи. Кандидати ће радити тест слушања и тест разумевања прочитаног текста. Сви учесници на нивоу државе биће рангирани на јединственој листи и десет посто најбоље пласираних у свакој групи пласираће се у наредну рунду. Наредна рунда-државна- одржаће се у већим градовима Србије. Тест ће садржати још и писање есеја, поред поменута два теста. Најбоље пласирани у свакој категорији добиће право да учествује у финалној рунди 13.и 14. маја 2017. у италијанском граду Лидо де Јесоло. На финалном такмичењу проверићи се и говорни енглески.

    Прошле године наша школа забележила је значајан резултат на овом такмичењу. У прелиминарној рунди такмичило се 68 ученика од којих се петоро пласирало на полуфинално такмичење. Међу њима, Алекса Секулић, тада ученик петог разреда, пласирао се на финално такмичење на ком је заузео треће место у својој категорији.

    Сви заинтересовани ученици могу се обратити својим наставницама енглеског језика, попунити пријавни формулар и добити упутство за уплату котизације. Пријаве трају до краја јануара.

    Све додатне информације можете добити на сајту http://www.hippo-competition.org или од предметног наставника.