ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Журка изненађења за најбољу учитељицу

 • Не чекајући опроштајну приредбу, родитељи IV2 су учитељици Мирјани Јовановић и деци приредили журку изненађења. Било је, додуше, тешко сачувати тајну до краја. Па ипак изненађење за све јесте била количина добре енергије, и ниво децибела.
  Учитељица која нас је све, децу прво а потом и родитеље, научила да будемо сложни, да се ослањамо једни на друге, помажемо и дружимо, дочекана је осмесима, грајом и аплаузом. Стоички је издржала читање песмице-честитке не пустивши сузу, што многима није успело. Дирљив говор захвалности био је кратак јер је остала без речи, али су зато сви добили по пољубац и чашицу разговора.
  Специјални гост дружења била је наставница енглеског језика Драгана Васиљевић-Кокотовић с којом је ћаскање било пријатно и поучно.
  Родитељи IV2 су веома захвални директору школе Милану Пашићу на подршци током досадашње сарадње, а посебно на разумевању при организовању овог дружења.
  Маме су се побринуле за закуску крунисану тортом, тате за музику и балоне, а млађа браћа и сестре за ону звркасту јурњаву. Колико у септембру седморо од њих биће ђаци ове, свима посебне, школе.
  Да ништа не пролази без чика Милана из обезбеђења већ сви знају, па тако и овај пут за све што је требало у ходу решити ту је он био да нам помогне.
  Нека одељења су већ прихватила идеју и направила сличне журке, па нам је драго да смо и друге потакли на велика дружења.
  А за нас, оно што је почело као опроштајна игранка завршило се као Прво традиционално јунско окупљање. Следеће велико дружење садашњег IV2 већ је договорено, унапред радујући и децу, и родитеље, и увек нашу учитељицу Миру. За крај идемо на почетак, не текста, не дружења, него на почетак школског сајта где стоји: ,,Колико је учитељ важан у животу сваког детета, није потребно наглашавати. Од њега зависи колико ће дете заволети школу, стећи радне навике и схватити значај радне дисциплине. Учитељ је тај који описмењује. Наши учитељи имају велико педагошко искуство и оно што је њихова највећа врлина је да сваком детету посвећују велику пажњу и у сваког улажу много труда и времена. Они познају своје ђаке..."