ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Skype-a-thon

 • Наша школа имала је прилику да 28.-29.11.2017. године учествује у глобалном пројекту Skype-a-thon које је део Microsoft Education програма. Током ова два дана ученици наше школе ступили су у контакт са ученицима из Индије, Чешке, Египта и Велса. Том приликом поред занимљиве игре погађања из које државе су другари, имали су прилику да се упознају са културом али и историјом наведених земаља.
  Ученици старијих разреда су се добровољно пријављивали за учешће у овом пројекту, тако да је нашу школу представљало укупно 50 ученика (18 ученика 7. разреда, 5 ученика 8. разреда, и ученици одељења 3/1).
  Циљ реализације пројекта поред понављања садржаја из географије и вежбања конверзције на енглеском језику, био је да цео свет постане глобална учионица која омогућава ученицима да размењују знање и идеје са вршњацима из различитих крајева света. Крајњи циљ био је да се за ова два дана пређе 10 милион виртуелних миља.
  Колико је читав пројекат озбиљан говори чињеница да смо били део глобалног повезивања у коме је учествовало скоро пола милиона ученика, а сви заједно смо прешли 14.500.000 виртуелних миља у 48 сати!
  Весна Тутуновић- наставница енглегког језика
  Тања Парезановић- наставница географије