Вест из теме: Наука

Светски дан вода

Данас смо обележили Светски дан вода!
Шести циљ одрживог развоја: чиста вода и санитарна исправност за све до 2030. била је тема радионице коју смо са ученицима 7. разреда реализовали у сарадњи са Омладинским еколошким удружењем ЕcoHub, које је препознатљиво по својим Еко радионицама које реализује са основцима.
Већ након уводног представљања удружења, квиз Потера, најавио је занимљиво данашње дружење.  Кључне теме у квизу биле су: шта је вода, њен значај, зашто нам је вода битна, колико је загађена. Посебан фокус био је на три најбитнија фактора: доступност, угроженост као и фактори загађења. 
Други део радионице је CASE STUDY (студија случаја) где су ученици кроз групни рад имали задатак да дођу до решења КАКО ПРЕЧИСТИТИ ТОПЧИДЕРСКУ РЕКУ? Било је интересантно чути како ученици размишљају и како долазе до решења. Група која је понудила најбоље решење по оцени гостију из ЕcoHub добила је „слатку награду“.
На крају дружења ученицима је подељен ЕcoHub Challenge . У питању је изазов од 21 корака од којих сваки може прерасти у здраву, еко навику. Испуњењем сваког од изазова дајемо свој допринос, макар и мали, очувању природе, zero-waste начину живота и смањењу прекомерне конзумације. Идеја је да ово прерасте у такмичење између одељења, ко ће колико изазова да испуни.
Јелена Томић

Остале вести:

Важно  –  Спорт  – Уметност  –  Језици  –  Наука  –  Техника