Вест из теме: Важно

Упис првака

Поштовани родитељи будућих првака,

Знамо да са нестрпљењем очекујете полазак свог детета у први разред. Обавештавамо вас овим путем да ће ваше дете бити уписано у први разред основне школе школске 2024/2025. године уколико је рођено у периоду од 01. 3. 2017. године до 28. 02. 2018. године. За превремени упис могу се пријавити родитељи деце која су рођена у периоду од 01. 3. 2017. године до 31. 8. 2017. године. Изузетно, детету може да се одложи упис у први разред за годину дана из разлога прецизираних Законом. Упис и услови за упис деце у школу утврђени су Законом о основама система образовања и васпитања Републике Србије.


Према упутству које су школе добиле од Министарства просвете, 7. марта 2024. године, а у вези са уписом у први разред, обавештавамо вас да ће родитељима бити доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање деце у основну школу од 20. марта до 31. маја 2024. године. Школа ће понудити термине за упис и тестирање деце почевши од 1. априла до 31. маја 2024. године.

Министарство просвете обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у основну школу. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон 011/7350-557.

Уколико родитељ има проблем приликом заказивања и уписа, може се за помоћ обратити и школи на телефон 011/3594-239 (локал 1). Упис ученика у први разред основне школе, у складу са
заказаним терминима, обављаће се у периоду од 1. априла до 31. маја 2024 . године. Истог дана ће психолог и педагог школе вршити тестирање ученика.
Родитељ приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном облику – подаци из матичних књига рођених, евиденције пребивалишта и здравственог информационог система прибављају се по службеној дужности, електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи биће потребно да га родитељ донесе у школу. Такође, школе ће по службеној дужности прибавити потврде о обављеном обавезном предшколском програму.

Основна школа „Иво Андрић“

Остале вести:

Важно  –  Спорт  – Уметност  –  Језици  –  Наука  –  Техника